Follow 'mem'follow budaya yg sihat

Wednesday, March 31, 2010

masih di TAKUK yang lama...

masih segar di ingatan ak tatkale kali pertame ak melangkah ke stadium IPOH, perak sewaktu menyaksikan PERAK VS SABAH SUKU AKHIR PIALA MALAYSIA 2003.ketika itu ak baru berusia 13 thn. tak lupa juga utk kali ke-2 ak menonton perlawanan MY TEAM VS MALAYSIA U-23 di STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL. itu je la mase ak di habiskan kt stadium sbb bg ak dr 'MEMBAZIR' not RM10.00, lebih baik ak habiskan mase tgk bola depan tv je la.. lg clear.. ade ulang tayang..( inila perkare yg biase kte dengar ble ditanye penonton bola di MALAYSIA mengape mereka tidak ke stadium)..

TAPI....
mlm td(30/3/2010).. ak 'memberanikan' diri ke STADIUM SHAH ALAM bg menyaksikan SELANGOR VS NEGERI 9 SUKU AKHIR 1 PIALA FA..
sedikit sebanyak perubahan yg ak lihat terutama dr jumlah kehadiran penonton di sini.. jauh lebih ramai jika dibandingkan dengan penyokong perak SEKARANG. ak pun melayan la game mlm td.. kesudahan SELANGOR TEWAS 1-2..

YANG X BEZNYE...
tym SELANGOR score, dorg punye sorak macam da menang dengan MAN U.. tp ble kene je, terus maki+hamun+sumpah+seranah player NEGERI 9.. itu ak x kesahla.. tp dorng wt bende yg same gak kepada SELANGOR yakni team yg dorg sokong tu.. haha.. agak kelakar la.. camne la bola sepak MALAYSIA nk maju klu MENTALITI fans kt mesia masih lg x berubah... siap pecahkan kerusi lg.. wt pe sume tu?? last2 SELANGOR FAN CLUB gak yg kene ganti rugi nnt.. klu korg da down, cmne ngan player kt tgh padang tu.. dorg lg la down kn????????
*mintak maaf kepada SELANGOR FANS klu kate2 ak ni menyinggung perasaan korg.. ape2 pon ak seronok bersama penyokong SELANGOR!


p/s= ak hanya pemerhati...

2 comments:

padle said...

yg pnting,dpt gak ko pegi stadium s.alam stlh 2taon ko mnetap kat selangor...

Mohd Nor Quiyyum said...

haha... btul!!! shah alam plg bez... ade bumbung!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...