Follow 'mem'follow budaya yg sihat

Friday, May 20, 2011

betulke follower x penting?

"aku bimbangkan dunia.. tiada cahaya ku terima.."

weekend gua kali amat2 membosankan. dari mlm td gua layan lagu DUNIA, BUNKFACE.

gua lyn youtube. tgk mcm2 video.

malam td gua duk bilik sorg. kunci pintu.duk depan laptop macam biasa. cuba teka buat apa?

***
gua blogwalking, gua tengok mnggu ni bnyk yg cte psl follower. gua bace 3 entry yg kate follower x penting.

gua tgk blog dorg, follower da beribu.

gua assume,

" alah, dlu tym mula2 blogging mesti dia pun gi shoutbox org dengan harapan org follow dia blk. tp bila follower da beribu2, bile ade budak baru buat bende yg same kt shoutbox dorg, mula la nk kondem mcm2."

itu gua assume je. lu org pulak macam mana?

p/s:mlm td gua kunci pintu duk depan laptop main gitar je. lu org mst pk bukan2 kn?keh4.

33 comments:

aliya hamid said...

erk?
yang pasti bukan blog leya kan??
hehe~ on my opinion, follower penting jugak.. but more important is comment..sebab, kalu follower beribu pown, tapi komen 1 pown xdek.. nak buat ape kan?
nampak sangat org follow bukan sebab penulisan dorang..(maybe la..)

Mohd Nor Quiyyum said...

the important is, saling menghargai.. eh, ade kaitan ke? yg penting ialah org bace ape yg kte tulis. kn2?

ezuanWAWAN said...

yup ! wawan stuju ngan komen leya :)

FarhanahAdzlan said...

bagi sya dua2 penting..folower..and most imporntant it pembaca setia..sebab tak semua orang yg folow blog kita akan dtang balik ke blog kita..:)

shinoda said...

follower?depends kat individu la kan...ade yg rase mcm x penting...agree dgn aliya hamid tulis...yg penting comment harus la menggunung...bru bole nilai org follow die sbb penulisan or sbb sje2 nk penuhkan list follower...=)

Mohd Nor Quiyyum said...

masin2 punyai pendapat masing2 kn. ak setuju ngan komen atas ak ni.

aSiMiRa.aSiM said...

hahaha..follower penting..tanpe follower sape la kite..hehe..slamat bsahabat..=) yg paling penting tuan tanah..xde tuan tanah xde sape nak dtg..hahaha..

Mohd Nor Quiyyum said...

haha.. asimira terbaik la komen anda... salam sahabat :D

nadeafu chan said...

kite baca entri yang same ke?

salam perkenalan :)

edayuateh said...

ngahahaha..aku suke laa entry ni.. :p meh laa follow aku! :p

mojako_ila said...

ceh poyo btol spe yg ckp follower x penting..klu xde follower nti xsmgt nk mnulis..hehehe

tim said...

yap yap
dulu masa awal2, sibuk blogwalking..
dah ribu raban follower baru nak cakap follower tak penting. and for me pembaca tu yang penting.

Mohd Nor Quiyyum said...

biase la.. tp ade pro n cons kn..

decrewz said...

Biasalah tu bro.. Dah lali.. Bila dah top, mula kondem yang down... Terpulang pada diri masing2..

Mohd Nor Quiyyum said...

tula masalah org kite..

Mohd Nor Quiyyum said...
This comment has been removed by the author.
mad khaz said...

quote ni ok x bro?

hehe

followers is not important as readers, but readers is also follower

XD

Mohd Nor Quiyyum said...

terbaik!!!!

Fathiah Hamim said...

eh tukar header yek? anyways, to me followers is important. and comments.
tapi, fa kena tengok dulu ayat orang yang memfolo fa, kalo dia kata

"i dah follow. PLEASEEE follow back"

maksudnya tak ikhlas la tuh. and bila pergi blog nya, tengok baru 15 follower.

dhilla nazli said...

ahaha dhilla na denga quiyyum nyanyi lagu maen gitar tuh.. weeee~~

*kua topik =P

AnisZahra said...

HEADER BARU ! haha,

Hehe, aku anggap followers tu kawan aku. Friends are important, so do followers. :)

biruMerah said...

keh keh manusiee...yelaaa follower beriban pe dehal..cube follower secepet..comfom xder condem condom....grrrrr!! opsss

*cimOt* said...

sape nk folo=folo..kalo xmo=ada aku kesah?

xheran laaa..

yaSMin said...

sangat setuju ouh quiyyum oiiiihhhhh =,=

wannurfazrini said...

apoooo kesohhhh mokkk dgn pollowerrrrr! kahkahkah!

FizaFizz said...

follower means pembaca..kalo xde pembaca, blogging are not fun at all! Kalau ada yang comment lagi best sebab kita boleh tukar2 pendapat n share pendapat..macam yang tgh saya buat sekarang ni..hehe..:P
u share ur opinion and i also share my opinion..kan sweet macam tu..hehe

youhazreenda said...

dasar lupa daratan mcm tu la. :D

Mawar Berduri said...

betul2... dlu pun 'mungkin' dorg guna.. "i follow u, follow me back"..

padle said...

gua duk uma sensorg,layan 4madu..haha!

gadis bunga said...

aisiyhhh . bagi aku baik lau kite dah follow mollow tuh , kita bace entry org yang kite follow . baru lah namaenye menghargai . betol ta quiyyum ?

cik azeya said...

tibe2 rasa nak komen. haha. bagi aku, komen lagi penting dari pollow memollow.

komenlah. komenlah. komen lah yang menceriakan sesuatu blog. kalau setakat blog berlip lap tapi satu komen pon takde. bukan blog je sunyi. jiwa sunyi gak bai. nak menangis rasanya. hahah.

said...

panass panass tajok ini..
hehe

=D

chemay said...

blogger budget best macam tuh la..
dulu masa mula2..
dia pon macam tuh.
lepastuh bila dah femes.
kondem blogger baru.
hipokrit
-.-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...