Follow 'mem'follow budaya yg sihat

Wednesday, May 25, 2011

di RANJANG.

"aku tidak cari yang hebat di ranjang
tetapi,
yang lembut setelah beraksi di ranjang

sekurang-kurangnya sudi mencium dahi dan
memeluk hangat depan belakang

bukan terus tidur terkangkang."
***
ops! sebelum lu org nk kate gua ni gila seks atau lucah, gua nk bg tau korg yg sebenarnya "ayat-puitis" ni gua pinjam dari buku KUALA LUMPUR, AKU OKAY. bait2 puisi diatas ditulis oleh saudari FAZLEENA HISHAMUDDIN.

korg jgn tuduh gua ni suka baca buku lucah pulak. keh4.

sebenarnya, gua nk sentuh skit psl isu "hargai wanita".

kalau lu org perasan, mksd sebenar ayat2 di atas, walaupun bunyi lucah, tp sebenarnye cuba utk memberi pengajaran kepada lelaki, supaya menghargai wanita. mmg tactical penulis gua rase wt cte ranjang cmni. sebab ape? lumrah manusia la, kalau sebut pasal ranjang2 ni suke benor bacenye.kn2? sebab tu lu org klik kt entry ni. keh4.

gua tujukan MESEJ pada lelaki, sebab penulis dia perempuan. padahal same je, perempuan pun kene hargai lelaki. baru la masing2 puas hati.

btul x?

kalau sebelah puhak je bg 100% komitmen, borink la hubungan tu kn.

konklusinya,


relevankah lagi AF pada masa kini? keh4

p/s: mnx2 la hazama dpt imuniti minggu ni. :D




26 comments:

wannurfazrini said...

eloklah semua lelai beli buku tu biar sedar sket , hahahaa

Mohd Nor Quiyyum said...

haha.. x semua cte dlm tu cte psl ranjang la mok.. XD

azie said...

ish ish, kalau budak budak baca mcm mana. anyway puitis !

AnisZahra said...

Ah kau, gila tersasar, mesti hazama dpt imuniti. Kalau tak, aku gilaaa. Tolong la duniawi HAHAHA

Amiey White said...

tak tengok af =.="

gadis bunga said...

gua masih bawah umur . taley bace buku macam tu laaaaah . aigooo :P

tim said...

aku perempuan, aku okay. hahahaha
aku rasa maksud tersirat ayat tu adalah perempuan bukan setakat tempat pelepas nafsu ja. sebab tu dia cakap, "bukan tidur terus terkangkang.

dan please hazama yg dapat imuniti. kalau fina yang dapat, rasanya itu cuma taktik astro nak kekalkan fina sampai final.

Mohd Nor Quiyyum said...

kawtimmm!!!! XD

Shamsuddin Amin said...

x suke hazama... haha

padle said...

kawwwtimmmm!!!!

Mawar Berduri said...

hurm.. 'bukan terus tidur terkangkang'

like that statement!

hidayah said...

it takes two to tango. kalo bertepuk sebelah tangan tak berbunyi :)

...Minah BluR... said...

sedap r puisi tuh! haha...
saye pn hrp hazama dapat! muehehe

syrupmasin said...

haha..terkejut mule2 bace..rupe nye bace betol2 ade mesej..haha :D

Amalina said...

Ahaha, post kat shoutmix buat orang menggelabah ayam je ;p

sergeant keroro said...

apsal tibe-tibe ada selit AF ni :P

*cimOt* said...

nice puisi!!bce lu bru taw ye dak??

LeEya sWeEtHeArT said...

lelaki perluhargai perempuan k . . jangan anggap perempuan nie tempat dorang nak lepaskan nafsu je ..

Mawar Berduri said...

sama seperti si daniel tanduk syaitan ditutupi oleh gegelung malaikat kan..

missSenget said...

uit2..

selalu konklusi xde persoalan da..

tapi yg ni ada..


kene bukak table lagi ni bincangkn..keh3

said...

tajook xboley belahh!
haha

cik azeya said...

gua tak minat hazama sebab dia macam bagus. kahkah.

wei, lu tahu pulak hargai wanita? hahaha

papepon, betullah lu cakap tu, masing2 appreciate lah kan. kalau sebelah pihak je, sakit hati nih. bernanah. berdarah. dah sebagainye.

Anati Soki said...

menghargai satu sama lain itu lebih bagus daripada mentaikkan satu sama lain.. muahahahahahahah

biruMerah said...

ranjang sehhh!! hahahhaa

cik shahrine shazwanie said...

nice word.. auww.. tesentuh.. =)

Scya Lollita said...

cik scya apelah . ish3 .
tp suka ayat dia HAHA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...