Follow 'mem'follow budaya yg sihat

Tuesday, January 18, 2011

KALAU LAH.

dialog2 yg biasa kita denga.

mamat kurus rambut karat.

"KALAU lah aku ada awek mantap cmtu leh la aku ringan-ringan"

awek comel gamba muncung itik.

"KALAU lah aku ada pakwe comel cam QUIYYUM BIEBER, aku nk amik gamba rapat pipi wt
muncung itik!"

pakcik tua isap rokok gulung.

"KALAU lah nombor ni naik, esok aku terus naik haji!"

***

it's all about KALAU kan??

hihihi

sebenanye isu ni aku da bincang time aku main ragbi kt poli Shah Alam weekend td bersama pasukan kesayangan ku, SAINS TELUK INTAN OLD BOYS(STIOBA)..

yela,

bende da lepas kn? KALAU dpt ulang xpelah kn. ni bile da wt silap baru la nk kate "KALAU LA..."

xperlu!

tutup buku lame! bukak buku baru. jd kan kesilapan tu sbg pengajaran. jgn asyik sebut KALAU, KALAU.


*KALAU la ak lari tengok org, xla kene sidai camtu keh4*
*"KALAU la aku x langgar ko, xde la aku terlentang"-kate budak terlentang tu kat aku*

p/s: credit to amir aka buntat utk gamba2 eh:)

amer, lu gua x tw nk tulis ape.hihihi

51 comments:

ANATI SOKI said...

eh quiyyum.. ko main ragbi ke? dowh!! smart!!! anati soki like this.. hehehe

shiqin ghazali said...

yg mne satu ko?? x perasan pun~

wannurfazrini said...

hahha, kalau tak guna kalau nak guna apa? jika leh ? hahaha

Mohd Nor Quiyyum said...

anat- aah:) minat rugby eh?

Mohd Nor Quiyyum said...

shiqin- xkn ko xnmpak aku??? punyelah hensem :P

Mohd Nor Quiyyum said...

fadz- jika? mungkin boleh! hahaha

ANATI SOKI said...

hehehe.. adik beradik spupu spapat anat sume player ragbi. heheh.. ngeee... suka ragbi! untuk anat lelaki main ragbi nih tough.. konklusinya.. quiiyum tough ar.. wakakak....

Mohd Nor Quiyyum said...

haha tough kah?
eh adik beradik anat skola ktne?

ANATI SOKI said...

skolah syed sirrajudin perlis. hehehe.. skolah tuh if tak silap. skolah top ragbi dlm perlis ;)
abg long anat trainer ragbi skuad perlis. n dia penah main wakil malaysia punya. badrulhisham basri. try search kt google. hehehhe..tudiiia.. cek bg nama truih

ANATI SOKI said...

http://www.mru.org.my/ver2/default.php/news?action=fullnews&id=74

http://medanmindasukan.blogspot.com/2008/11/perlis-dan-kelantan-akan-beraksi-di.html

Mohd Nor Quiyyum said...

owh
cm knl
sbb membe qyum ade main team sukma perlis
nnt qyum check

miZz_nizZ said...

adik abg bad ke ni? ingatkn min ngan sorang pmpn lg tu je..abg bad mmg legend pn..suke main ngan die kagum n respect =)

Mohd Nor Quiyyum said...

anat yg mizz nizz ni la legend STIOBA:)

padle said...

kalau la badan aku besa,da lame aku join saser dark horse...

Ekmi said...

Bagi saya..Kalau takdak perkataan "kalau" x besh gak. dgn "kalau" tu kita leh amik pngajarn dr kes lama & stat dgn bnda baru. Contoh: *KALAU la ak lari tengok org, xla kene sidai camtu. Pasni aku takkan wat cmtu lagik." hehe.. x semua kalau x perlu disebut.

Mohd Nor Quiyyum said...

padel- kalau la padel belanje ak mkn lunch..

Mohd Nor Quiyyum said...

ekmi-ye2 kalau tu penting kte muhasabah dri kite.. mksd ak kt cni jgn asyk sebut kalau je tp still x ubah ape yg dibuat sebelum ni:)

zureen nasir said...

pergh , cmni ea org main rugby ? :)

NOOR FATIN said...

best tu main rugbi. hee

azharhan mohd redzuan said...

kalaulah aku bermen ragbi msti dpt pujian sama mcm pujian kt atas..ngeh~

Mohd Nor Quiyyum said...

zureen- cmni lah:) ade lg hardcore:P

Mohd Nor Quiyyum said...

fatin- siyes bez! try la main
:)

Mohd Nor Quiyyum said...

jaa- haha ang abg askar, lg mantap!

zureen nasir said...

yang hardcore cmne ? haha

Mohd Nor Quiyyum said...

hardcore klu tgk club2 main:)

PangkahBulat said...

tolong saye.. please..


Saya sudah follow blog awak..
Awak bila nak follow blog saya..
http://pangkahbulat.blogspot.com/

Nadia Mashuri said...

thanks sggah blog saye..
heee..

Mohd Nor Quiyyum said...

no biggie cik nadiya:)

-[miracle]- said...

walaweyhh. keganasan . :P

Hans said...

kalau laa .
:)

Mohd Nor Quiyyum said...

miracle- haha itu art la:P

Mohd Nor Quiyyum said...

hans-kalau lah ape tu?:P

FATIN SYAFIQA said...

haha. siot tol

Illiana Hidayah said...

wahhh~boleh baca ek budak tu pk ape..terbaek lah ko dude~muehehehe...

p/s : seangkatan ngan padle ek? (aku kenal beliau dalam blog jugakkk)hohoho

Mohd Nor Quiyyum said...

fatin syafiqa- haha btul lah kn?

Mohd Nor Quiyyum said...

illiana-haha ak leh teka je

aah ak membe padle:) rummie tu!

unieMARKS :) said...

KALAU LA aku kaya raya jutawan , syioknya hidup aku , hahaa

Mohd Nor Quiyyum said...

ITU BTUL!!

ciK gAyah kePohh said...

kalau lahh....

amiYo said...

lame x main ragbi weh..!haha

Mohd Nor Quiyyum said...

cik gayah- kalau lah ape?:P

Mohd Nor Quiyyum said...

amiyo- nape lame tggl rugby?hihi

ciK gAyah kePohh said...

kalau lahh ley maen ragbi..hahahhaha

Mohd Nor Quiyyum said...

sila2 cik gayah:)

ciK gAyah kePohh said...

hahah :) okie set tyme yerkk :) maen ragbi bersame2 blogger :)) hahahha

Mohd Nor Quiyyum said...

haha
btul ni cik gayah?:P

yatie's EPISODE said...

kalau tuka "if" la. bru cara. haha. ;p

Mohd Nor Quiyyum said...

haha if pon x boleh!:P

hans said...

hebat la main rugby

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

FATIN SYAFIQA said...

Pergh, rugby tu!

ciK fLower meLawEr said...

hahahhahaha set tyme ciap wat contest sekaly...pasal ragbi anty ...hahahhahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...