Follow 'mem'follow budaya yg sihat

Friday, June 17, 2011

paras rupa penting kan?

"kalau i x cantik macam mane? you still nk kawan ngan i??"

"mestilah, i sayangkan u bkn kerana rupa, tp kerana HATI."

haha. gua hanya mampu tersenyum bila teringat tym muda2 dlu kalau nk ayat awek yg penah jumpa.

hakikatnya,

kalau da nama lelaki tu, perkara pertama mst psl paras rupa. tipula tgk hati budi dulu.

formula gua,

mula2 usha muka dlu, kalau cantik, baru tgk perangai pulak.

kalau cantik tp perangai buruk, boleh aja bg elok skit perangai tu.

kalau buruk, perangai cantik, sejuk hati sampai tua tengok.

kalau cantik perangai elok, itu pakej!

kalau buruk perangai pulak hodoh, ape pun x boleh.

*kalau lu org perempuan, terbalik kan je formula ni.

p/s : leyla, i xde idea lg la nk cite psl you.keh4. nnt2 eh.




16 comments:

gadis bunga said...

betol betol betol *upin ipin
BHAHAHA

nawal addina said...

haha , ayat ! hampeh tol ! :P

psst , kecantikan tak kekal lama tau ;)

Mawar Berduri said...

okay..okay.. *duduk bersimpuh..

muka tak berapa nak cantik.. tapi ayu macam perempuan melayu terakhir macamna?

Aisyah Aina said...

cantik time muda je dah tua buruk jugak...kahkahkah...
tapi tak tau la kalau awet muda sampai tua kan....

Nurnajwa said...

Biasalah tuuu~ Laki~ Haha, org pmpuan pon tgk paras rupa ke? --

enyheartsdiamond said...

saya ni kategori yg mana ni? hehe :D

cik azeya said...

lelaki kalau tak handsome, tapi duit banyak, pakej! boleh buat pembedahan plastik, handsome kan sikit muke tu. ahaha

hoyahadis said...

rasenye da betul yg tertulis kat atas tu..tk perlu diterbalikkan..(^_^)

Norhisham Nordin said...

hahahaha... cantik, kentot tetap musyuk...!!!!

Anati Soki said...

huhuhhu... perangai tuh penting
heheheh
eh.. leyla plak
pe kata ko cita pasal aku plak

bungaitucantik said...

haha..besenyer kiter akn pilih yg sedap mate memandang kaaann~

wannurfazrini said...

aku yg maneeeeee? nak tahu gak!! mst yg 2nd last kan? hahaah

Mrs.PaPaDom said...

formula untuk mamat arab ada? haha.. ok saya dah gila. ;p
btw..setuju kata awak kat entri niii.. :) kte nak berusaha jadikan prangai cantik.

NARDtheNERD said...

cantik tu subjektif kan kan?.
hehe.

perempuan tak pakai la formula bagai ni.
tengok poket je quiyyum.
ekekeke.

:P

padle said...

gua tengok rambut dulu..kalo rambut panjang,baru gua try tekel..keh3

youhazreenda said...

memang pun...laki dan pmpuan sama je..dua2 tengok paras rupa dulu..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...