Follow 'mem'follow budaya yg sihat

Wednesday, May 11, 2011

blog paling simple dan bebas!

"anep..."

hanif yg sedang membaca novel cinta kegemarannya tersentak.

"mulai hari ni jgn kontex mira lagi eh.. kite terpakse berpisah. sampai di sini sahaja hubungan kita eh. maafkn mira. jgn kontex mira lagi."

hanif tergamam. mira terus berlalu tanpa menjawab 1000 persoalan dalam hati hanif.

***
"anep! jom mlm ni minum sampai mabuk terlentang! aku open botol!" teriakan daripada sahabat-sahabat baru hanif.

ye. dlu hanif tidak begini. dia seorang yg boleh dikategorikan baiklah. namun setelah ditinggalkan kekasihnya yg dikenali melalui laman sesawang Facebook, dia berubah.

daripada seorg yg happy-go-lucky hanif bnyk mendiamkan diri.

begitu lah kuatnya kuasa cinta pada diri hanif.

***
"nape mira wt anep mcm ni?"

"anep sygkn mira. klu ade pape kite berbincang la dlu syg"

persoalan2 ini masih masih tidak terjawab setelah hampir lima bulan mira meninggalkan hanif.

***
"papa, mira nk robot tu."

kini, setelah menunggu hampir 10 tahun, hanif sudah berumahtangga dengan gadis pilihan keluarganya setelah dia tidak yakin lagi dengan cinta. mira, anak kandungnya yg akan terus meninggalkan kisah cinta yg luhur yg tetap subur dalam ingatannya.

tamat.

***

sebenarnya ak sedang join kontez dari adibah mazlan dan Abe long.

syarat2 baca kt sini.

jom la join! :D

p/s: kau ajarkan aku bahagia, kau ajarkan aku derita.

19 comments:

abe long said...

hohoho teringat aku kisah 4 tahun lepas. aku pon tatau ape sebab die terpakse putus ngan aku

Mohd Nor Quiyyum said...

complicated kn relationship ni haha

youhazreenda said...

i cukup malas nk join pape contest.mesti takkan menang.haha :D gudluck to u :)

Mohd Nor Quiyyum said...

haha.. saje2 cube nasib.. thnx :D

padle said...

jalan cerita yang menarik!

pencabar utama ni..hehe

Mohd Nor Quiyyum said...

hehe.. ko nye cte lg hebat

gadis bunga said...

ish . nape tak teruskan jeh cite tuh ? nampak best :)

Mohd Nor Quiyyum said...

haha... sampai ctu jela.. tulis panjang2 org x bace pun :P

Anonymous said...

goodluck yum!

Mohd Nor Quiyyum said...

thnx anon 9.07! :D

Mohd Nor Quiyyum said...

thnx anon 9.07! :D

anastasheeka said...

Wishing you the best! ^^

CikAizA said...

wahhh... gud luck...

Miss Shikio said...

gud luck bro.. hehehe~

syg sungguh kat mira noh sampai letak nama anak pun mira

hehhehe~

Mohd Nor Quiyyum said...

aiza- thnx! jom la join! :D

Mohd Nor Quiyyum said...

anastasheeka- thnx :D

Mohd Nor Quiyyum said...

miss shikio-hehe.. mst la syg :P
cerita tiada kaitan ngan hidup atau mati :)

ShafiqIzwan said...

terbaek terbaek terbaek!

dhilla nazli said...

lol contest ke.. sabau je ler =.='

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...