Follow 'mem'follow budaya yg sihat

Thursday, May 3, 2012

BERSIH 3.0


"yum, ang nak turun bersih x esok?"

tetibe, jiwa gua yang sedang siap sedia utk bermain ragbi, terus memberontak. terbayang perjuangan lautan manusia di tengah-tengah ibu kota metropolitan.

gua x jadi pergi BERSIH. sebab gua ada tanggungjawab lain perlu diselesaikan.

tatkala ramai yang turun membawa ideologi BERSIH sabtu lalu, gua dan rakan-rakan berjuang di padang utk SMSS 10's.

hari kedua tournament yakni hari ahad, gua TERbaca kosmo! yg dibeli member gua di padang ragbi. ayat-ayat kosmo! memang "terbaik" lah.


  • peserta bersih serang kereta peronda
  • buat kacau
  • bla bla bla
  • MENYUSAHKAN RAKYAT YANG CINTAKAN KEDAMAIAN
gua x kesah. kalau baca sebelah pihak je mesti bias. itu biasa. macam baca harakah dan suara keadilan, memang bias kearah pihak mereka.

so selepas menamatkan kempen SMSS 10's, gua mula mengkaji setiap ilmu-ilmu BERSIH di internet, tv, astro (sebab sume channel free), surat khabar.

pelbagai isu dibangkitkan. korang mesti tau kan. so gua x perlu cerita di sini.

kesimpulan yang gua boleh simpulkan di sini ialah, kalau korang nak bahaskan sesuatu isu, korang perlu kaji dari sumber kedua-dua pihak, jangan baca sebelah pihak terus nak melenting atau NAK SHARE ARTICLE KT FESBUK. tengok betul2 pros and cons. then, baru bahaskan pendirian korang.

itu jelah "khutbah" jumaat gua buat kali ni.


p/s: tunaikan kewajipan korang. terpekik/terlolong/share article kt fesbuk kalau x daftar mengundi (bagi yang layak) pun x guna. :)




`






2 comments:

Anonymous said...

Takbir! Allahuakbar! =D
-Aleng

man said...

tgu pru 13 nanti..heheh.itu baru betul suara rakyat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...